A první, co mě napadlo při čtení receptu bylo, že v Prostřenu ho dělá každý druhý. Sice málokdo to pravé, většinou české tiramisu, ale dělá! A už vím proč! Je to easy a výborné. Pro zajímavost jsem si vygooglovala 94 receptů na Tiramisu z Prostřena. A to už je slušná řada :-))
A teď k receptu. Chtěla jsem mít jistotu, že udělám to správné a tak jsem zvolila tiramisu podle Emanuele Ridi a myslím, že to byl správný tah.
Přikládám odkaz: http://www.sitalemvkuchyni.cz/recept/Tiramisu
INGREDIENCE
4 porce
- 500g Mascarpone
- 5 lžic cukru krupice
- 5 vajec
- 2x malý panák Amaretto
- šálek silné kávy černé
- 1 pytlík Savoiardi nebo cukrářských piškotů
- kakao na posypání
Jinak já jako formu použila formu na paštiku, která mi přišla tvarem nejvhodnější. Jednou jsem ji dostala v řeznictví, kam chodím často nakupovat. Snad za to, že jsme stálý zákazník. Ano jsem spíš masová než dezertová ;-) Vše drželo tam, kde má a piškoty se tam vešli naprosto přesně. U oválné formy by to byl maličko problém.Hodně se mi líbí video, kde všechno vidíte. Myslím, že je to užitečné hlavně pro začnající slečny, protože člověk vidí i konzistenci těsta, které vyrábí :-))
![]() |
| 1/ ingredience 2/sníh 3/vajíčka s cukrem 4/přidané mascarpone 5/přidané bílky 6/kae s amarettem |
![]() |
| 7/máčení piškotů 8/jak vhodně položit piškoty do formy 9/první vrstva mascarpone 10/druhá vrstva piškotů |
instapic by katie_fresa
Já si dala tiramisu s latte, které mám taky ráda. Doma na to mám i různé vychytávky, jak udělat hustou pěnu, ale o tom třeba článek příště. Co funguje a co ne :)
Ještě k (insta)fotce - kdyby vypadala, alespoň z poloviny, tak dobře, jak to chutnalo.
Kuchařka jsem dobrá, ale fotografka asi zatím ne :D
"Sladké je dobré na nervy. Oslaďme si život."



Žádné komentáře:
Okomentovat