sobota 11. května 2013

Sexy zadeček vol°2

Výpady


Dnes se podíváme na další jednoduchý cvik pro sexy zadeček a pevná stehna. A proč zase tyto partie? Protože je to nejproblematičtější partie všech žen. První se nám tam tuky ukládají a jdou špatně dolů. Znáte také větu: "První se tam tuky ukládají a poslední jdou dolů." Tak ta není pravdivá. Jen Vám to tak přijde. Tuk spalujete rovnoměrně a ne jen z jedné vybrané vámi cvičené oblasti. Ale samozřejmě všem přijde, že z jejich nejvíce problematické oblasti se tuk ztrácí nejpomaleji. Je to ale jen proto, že ho tam máte nejvíce a navíc tuto oblast přehnaně sledujete. Tak pojďme se podívat i na mou nejproblematičtější partii. :-)
Jen tak pro zajímavost. Mužskou nejproblémovější partií je zase břicho.

Na oblast stehen a zadečku je to jeden z nejúčinnějších cviků. Jak už jsem říkala u dřepů má i tento cvik obrovskou výhodu v tom, že ho můžete dělat kdykoli, kdekoli a nic k němu nepotřebujete. Až na odhodlání a motivaci. Ale stačí se kouknout na zadeček a motivace je tu v cuku letu.

Které svaly pří výpadech zabírají
V první fázi ucítíte přední stehenní sval.
V druhé fázi potom sedací svaly a z části i zadní strana stehen.
Ale aby jsme skutečně zapojovali ty správné svaly, musíme nejdřív zvládnout správnou techniku cviku. V opačném případě nejen, že nic neposílíme a nevytvarujeme, ale můžeme ublížit především kolenům.


Takto vypadá správný výpad





Alternativy
Výpady můžeme dělat vpřed nebo vzad. Pro obě varianty je výchozí polohou vzpřímený stoj s nohami roztaženými na šířku ramen. Pro lepší stabilitu existuje jedno vylepšení. A to dát si ruce v bok, kde vlastně budete mít váhu těla.
Existují i výpady v bok, kdy zapojujete vnitřní stehna.



Nebo můžete vyzkoušet výpady s činkami
do svého programu je zařadila i Jillian Michaels



Výpady vpřed
Dlouhým krokem vykročte vpřed, aby byla stále dodržena šířka boků. Důležité pří došlapu je kontrolovat, abychom došlapovali přes patu. Nejdůležitějším pravidlem ale je maximálně pravý úhel kolena. Nikdy by nemělo přejít přes špičku nohy. Znamená to, že nejlepší provedení je, když kolenní kloub a kotník jsou ve svislé poloze.
zadní noha zůstává na špičce a pánev tlačte směrem dolů.
Poté vraťte nohu zpět.





Výpady vzad
Technicky jsou o něco jednodušší. Na místo vpřed vykročíte jednou nohou vzad. Nohu položte na špičku a pánev tlačte dolů. Linie a úhel přední nohy zůstává stejný. S vahou ve středu těla přisuňte noho zpět. Aby jste zapojili svaly pořádně zatlačte paty víc do země. A opakujte.






Chyby: 
1./ Předklánění trupu
2./ Příliš rychlý pohyb (hlavně ve fázi výkroku)
3./ Vykročení příliš blízko (dochází k namáhání kolenního kloubu)
4./ Vykročení příliš daleko
5./ Vybočení do stran

Pro zvýšení obtížnosti:- použití bosa míče
- použití činek
- nebo mít zadní nohu vyvýšenou (na bedínce, schodu)

Dýchání
Při vykročení dopředu se zhluboka nadechněte a při pohybu z podřepu nahoru vydechněte.


Zadeček bez cvičení / zadeček s procvičovaný dřepy a výpady
Co si vyberete vy? Já už mám jasno :-))



Žádné komentáře:

Okomentovat

Mohlo by Vás zajímat:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...