pondělí 25. března 2013

Fifty Shades of Grey




Erotický román od spisovatelky Eriky Leonard, která píše pod pseudonymem E.L.James.
Je bestsellerem po celém světě. Ale co se skrývá za takovým úspěchem této knihy?




instapic by katie_fresa


I já jsem jí podlehla. A mám dočtený druhý díl. ten jsem si běžela koupit hned po přečtení toho prvního, protože skončil klasicky v tom nejlepším. Ale jak mě první díl nadchnul, tak druhý už tolik ne. Pořád to byla ta samá kniha, ale nějak spád byl pomalejší. A už to bylo takové okoukané. Pořád na stejné brdo, ale přesto čekám na díl třetí, který si ráda přečtu. Protože se čte prostě dobře i když si myslím, že literárně to není kdoví jaké dílo. :)



A co tedy na těch knížkách vlastně je? Je v nich všechno, co žena/dívka chce. Obyčejná holka jako každá z nás, bohatý pohledný muž, který se do ní "zamiluje" na první pohled, těžký osud hlavní mužské postavy... Která by jste Christiana nechtěla, když si ho můžete představit jakkoli chcete? A věřím, že my ženy máme bujnou fantazii. No a v první řadě tam jde o peprnou erotiku. Kterou jen tak některá z nás nezažije. I když je fakt, že jsem to čekala o něco tvrdší. A plno žen má erotické fantazie podobné těm, v té knize aniž by je doopravdy chtěly vyzkoušet. Tato knížka dává těmto snům a fantaziím trochu více té reálnosti. A my hltáme každé slovo. Jen tak někoho nenechá v úplném klidu. Dokonce je pravda, že člověk má dokonce doma více sexu :) Je totiž pořád naladěný na tuto vlnu. Vyzkoušela jsem to já i kamarádka a na obě to tak fungovalo. Řekla bych, že to je taková lehká předehra. Muži/kluci to pak mají jednodušší, což určitě uvítají :-P
Každý si tam vlastně najdeme to své. Někomu se může líbit to uctivé oslovování. A věřte, že je to legrační a zároveň velmi erotické, jen být naladěny na tu správnou vlnu. 

A jaké jsou reakce mužů? Jeden můj kamarád si pořád myslel, že teď všechny holky čteme tvrdé porno s ostrými S&M praktikami a chtěl se něco přiučit, ale když to otevřel a začetl se, řekl, že je to zase jen nějaký romantický eroťák. Že čekal daleko víc a zase mi to vrátil. Kdo ví, co si o tom myslel doopravdy :-) A druhý můj gay-kamarád to hltá stejně jako já. Dokonce má můj obdiv, že si troufl na originál, který je prý o něco lepší.

Já oba díly přečetla asi za 5 dní a už se těším jak na třetí díl, tak i na filmové zpracování. Hlavně doufám, že Christian bude alespoň trochu podle mých představ! Dokonce jsem četla že Anastasii si má zahrát Emma Watson. Líbila by se Vám jako hlavní hrdinka? Já bych tam raději viděla jinou herečku. Emmu mám asi navždy spojenou s Harry Potertem. Tak doufám, že to je jen šum kolem :) Do kin se má dostat v létě 2014.


A nebo je všechno jinak? Na youtube běhá plno oficialních trailerů, kde jsou především úplně jiné herečky.
Já si myslím, že nejpravděpodobnější je toto obsazení: Matt Bomer a Alexis Bleden (Rory Gilmore).
Ale našla jsem obsazenou i Kirsten Stewart. Kdo myslíte, že se doopravdy objeví v hlavních rolích?




Jinak mi byla doporučena trilogie Crossfire Series od Sylvie Day. Prý ještě lepé napsané knihy podobného tématu. Tak komu nestačí 50FSoG pusťte se do dalších románů.





"má vnitřní bohyně"

6 komentářů:

  1. Emma ne, ta z upírů taky ne, a Alexis taky ne - mám ji spojenou s tou Rory jak píšeš. Vybrala bych úplně jinou.

    OdpovědětVymazat
  2. Alexis Bledel a Matt bomer...nejlepší možná kombinace...

    OdpovědětVymazat
  3. Ian Somerhalder a Alexis Bledel, to je nejlepší kombinace :) M.

    OdpovědětVymazat
  4. Jak jsem ze začátku koukala na výběr Alexis jako puk, tak nakonec si říkám, že výběr výborný. I když na vždy je to pro mě Rory :-)

    OdpovědětVymazat
  5. Četla jsem 50 odstínů, ale za mě spíše nudy,než čeho jiného :) Na každé stránce stejné erotické scény, nic nového, nereálný základ, těžko uvěřitelné a hlavně mi ty scény přišly popsané jako z učebnice biologie :) I tak jsem přečetla první 2 díly a 3. v angličtině, ale spíše ze zvědavosti... :))
    Oproti tomu Obnažená a Spoutaná od Sylvie Day pro mě absolutně super... Z těch jsem byla nadšená, pro mě lehce uvěřitelné, reálné a četlo se to naprosto samo... Za mě určitě doporučuji... :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je to tak :) Na obranu, dobře se to četlo, ale určitě bych to nezařadila mezi dobře napsané knížky. Proto hledám i nějaký podobný styl, ale lépe napsaný - moc děkuji také za tip :)

      Vymazat

Mohlo by Vás zajímat:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...