středa 27. března 2013

Vlasové poradenství - Petra Měchurová


Tohle je prostě věčný boj. Každá chceme zrovna to, co nemáme. Blondýnka chce být brunetkou. Slečna s kudrlinkami, chce mít vlasy úplně rovné. A slečny co mají dlouhé vlasy pořád přemýšlejí jestli nezkrátit. 
A i já s tím bojuji pořád.


Aktuálně se rozhoduji jestli změnit či nezměnit. Když se vrátím tak 4roky zpátky, tak jsem do té doby vždy s vlasy experimentovala. Krátké vlasy, dlouhatánské vlasy, krátké mikádo, dlouhé mikádo, jedna strana delší, rovná ofina, zubatá ofina, patka a pak nastal zlom a já jen zastřihávám konečky. A příjde mi to stašný stereotyp už, ale zase se nechci vzdát dlouhých vlasů a účesů z nich. Hlavně drdolů (donuts) to prostě z mikáda nejde. Hodně lidí mi radí, ať třeba změním barvu, ale to rezolutně odmítám, i když bych chtěla někdy zkusit světle hnědou. Ale nenastala ta doba nikdy jsem neměla pořádně ani melír a nechci si prostě vlasy ničit. Dokonce už mám ale i pár šedin, které by chtěly zakrýt :D Ale samozřejmě jsou to jen stresové šediny, jak jim říkám. :-))




Jak to máte vy? Bojíte se změn v délce (barvě) vlasů nebo rády experimentujete? A tak mě napadá co Váš partner?
Vím, že třeba brácha je na blond dlouhovlasé holky a že je na to dost vysazenej. Brunetka nakonec u něj projde, ale prostě musí mít dlooooouhatánské vlasy. Podle něj k holce tohle patří. A i přítel říká že mikádo třeba jo, ale krátké vlasy ne-e. Jednou jsi hola, ta měj vlasy :-)





A se střihem souvisí i kvalita vlasů. Ne každý typ snese všechny střihy. Jemňounké lámavé vlasy prostě nemůžeme mít až po zadek. A husté, tvrdé vlasy mají také střihy, které jim prospivají. A do toho péče o ně. Je to prostě věda. :-)) Sama ty nejlepší přípravky pro sebe ještě hledám. Pořád nejsem 100%ně spokojená.
Ale teď jsem objevila skvělou službu. Vlasové poradenství v salónu Petry Měchurové. Ano to strašně drahé kadeřnictví. Ale co je na tom nejlepší: Toto poradenství je zdarma. A jako výsledek dostanete brožurku přímo s typem vaší pokožky, struktury vlasů a co se hodí za přípravky právě pro Vás. Pak už je zcela na Vás jestli si přípravky koupíte nebo ne.







A jak takové poradenství probíhá? Stačí se objednat na určitý den a hodinu a přijít. Na začátku začne analýza pouze hmatem. Zjistí napětí a barvu pokožky. Věděli jste, že nejvíce vlasů máme vzadu nad krkem a proto tam často bývá pokožka nejvíce zarudlá? Po analýze pokožky se přechází k vlasům. Jemním taháním vlasu mezi prsty se zjistí jeho pružnost. Pokud není pružný, tak se přetrhne a znamená to, že Vám chybí vnitřní struktura.
A potom přichází to speciální. Tento salón vlastní speciální kamerku, kterou se fotí jak pokožka vlasu, tak i samotný vlas (kořínky, prostředek i konečky). A co je na tom tak speciálního? Tato kamerka umí vše několikanásobně zvětšit a tudíž je dobře viditelná struktura. Jestli je vlas zacelený nebo šupinkovatý a tak dále.
Myslím, že jsem o tom řekla vše, co vím a jediné co můžu ještě doporučit, skočit si to vyzkoušet a poradit se.

Kontakt na salon Petry Měchurové




"Dlouhé vlasy, krátký rozum?"

2 komentáře:

  1. hezký článek :) já momentálně nechávám dorůst, asi před rokem jsem to nechala naprosto debilně zkrátit :( myslím že přípravky abys byla spokojená na 100% budeš hledat pořád :D struktura vlasů se mění a já mám teď úplně jinou kvalitu vlasů než před otěhotněním, navíc jsem v cizí zemi kde nemají stejné produkty jako v čr, takže moje hledání začalo úplně od začátku :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji :) Taky si myslím to s těmi přípravky. Ještě nedávno jsem milovala Syoss a najednou vlasy po něm začaly padat. Tže taky od znova. Tak Ti přejí šťastnou ruku při výběru
      Jo jo to ostříhání znám, jednou jsem skoro plakala, že v tom vypadám jako meloun a že jediná možnost je prodloužení. Dorostly! :-))

      Vymazat

Mohlo by Vás zajímat:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...